tisdag 13 oktober 2009

Uppsalagatan


Via ett stickspår i en diskussion på Gabrielles blogg kom för några dagar sedan Uppsalagatan så att säga upp till ytan. Den ligger ju inte under vatten nu heller, men som Gabrielle påvisade så uppträder den numera under artistnamnet Gästrikegatan. Min mor bodde där i början av 1920-talet. Bilden ovan är ett vykort som fanns kvar efter henne.

Jag antar att bilden är tagen i korsningen Uppsalagatan/Karlbergsvägen, och det man ser längst bort är träden i Vasaparken. Dit kunde man gå och åka skridskor när det var vinter. Vänder man sig 180 grader och går i andra riktningen torde man inom en halvtimme vara i eller i närheten av en annan stadspärla: Hagaparken.

Med tanke på att en del av stenstadens kvarter här inte ser så roliga ut behövdes det nog parker också!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Min mormor bodde på Uppsalag. 4 1 tr. över gården nov.1922 - okt. 1928.
Kan de ha varit grannar.
brittaoresjo@hotmail.com

itta sa...

Min mormor bodde på Uppsalag. 4 1 tr. över gården nov.1922 - okt. 1928.
Kan de ha varit grannar.
brittaoresjo@hotmail.com

Björn Nilsson sa...

Ja tiden verkar stämma i alla fall, men gatnumret är jag inte säker på. Skall försöka kolla det. INtressant att höra om tänkbara grannar i alla fall.

Björn Nilsson sa...

Nu har jag kollat. Det var i nummer arton min mor bodde som liten i början av 20-talet.

Anonym sa...

Tack ändå för att jag fick hjälp med att Uppsalagatan nu heter Gästrikegatan. Jag vet nästan inget om Min mormor, så letar jag spår efter henne

Björn Nilsson sa...

Tack, trevligt att vara till hjälp. Vill du leta efter spår får du nog gå till Stadsarkivet på Kungsklippan och titta i mantalsregistren exempelvis. Där hittar man folk i Stockholm bara man vet vad de heter.

Kerstin Medin sa...

Fick just reda på att min mormor - Greta Broman - bodde på Uppsalag. 18 vid 1920-talet. Hennes telnr var: 84756. Försöker ta reda på mer om henne.
Kerstin Medin

Björn Nilsson sa...

Lycka till i sökandet, Kerstin!