söndag 11 oktober 2009

Regnig söndagskväll - höst


Jag gick ut i kvällsregnet för att få en nypa frisk luft. Tänkte ta en bild av en lönn med höstfärger i det sviktande ljuset. Just då kom en vindpust och ruskade till löven, och det blev gröt av hela bilden. Men jag behöll den, tänkte att "så här ser det ju ut när det är mörkt och regnigt och höst". Klicka upp den till större format!
Jo, man kan känna sig lite sned trots att vackra höstfärger flammar upp i Tantos koloniområde.


Och så småningom vänjer man sig vid årstiden, och allt rätar upp sig!Fotbollsplanens existensiella ensamhet i det fallande regnet. Det gick visst illa för Sverige i landskampen igår. Jag är säker på att danskarna fuskade. De trugade på Zlatan att han skulle vräka i sig vrålfeta danska wienerbröd och en massa stora starköl, så när matchen kom var han helt borta ... eller vad det nu var som hände, jag är faktiskt inte särskilt intresserad av idrott måste jag erkänna - men långa promenader gillar jag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

blev fin effekt av första bilden så tycker kan vara bra att spara

Björn Nilsson sa...

Misslyckandet blev oavsiktligt lyckat!

Gabrielle sa...

Det var lustigt med den första bilden: när jag först såg den så uppfattade jag inte det blå i lövverket som himmel bakom lövverket utan som den lilla blå scillan som både du och jag brukar fotografera om våren! Hur är det möjligt? tänkte jag, och så tittade jag lite ordentligare. Men det blev en trevlig påminnelse om den annalkande våren! (jodå jodå!!! efter vintern alltså)

Björn Nilsson sa...

Det är kul att förvirra litegrann - och det är ändå kuligare att tänka på att det är mindre än ett halvår till vårdagjämningen! Sådant ger tröst i höstmörkret.