söndag 16 mars 2008

Trist yta vid Hornstull


I föregående inlägg skrev jag om "en större stensatt yta av tvivelaktigt värde - annat än för de A-lagare som sommartid samlas där efter att ha gjort sina inköp i Systemet på andra sidan gatan."

Stensatt är inte helt riktigt (eller snarare helt fel: det är asfalt och grus), men här kommer i alla fall bildbevis hur det ser ut. Det är en panoramabild tagen på fri hand i morse.

Till vänster ligger ett hus som bland annat innehåller vårdcentral och servicehus. Rakt fram är den trista ytan. Litegrann av den används för parkering men det mesta är tomt. Ut åt höger, bortom träden, är en låg mur som omger en plantering med lite buskar. Det är där A-lagarna brukar hänga. Och längst till höger är nedfarten från Liljeholmsbron.

Om man tittar hur det ser ut under brofästet ser det inte så kul ut där heller. I slutet av det här inlägget finns ett par bilder av hur det ser ut nedanför bron. Månne en uppgift för några pigga arkitekturstuderande att skissa upp förslag vad man skulle kunna göra med området från Hornsgatan och ned under Liljeholmsbron? En ormliknande byggnad som ringlar sig nedför backen kanske?

Inga kommentarer: