lördag 29 mars 2008

Strandbergsgatan - högt på tristlistan

Det här är västra sidan av Strandbergsgatan på Kungsholmen:



Det här är östra sidan av samma gata:



Som synes är det två rader av hus och något stort betongklumpigt i mitten - Essingeleden. Under Essingeledens brospann finns parkeringsplatser.

Det är lätt att förstå att det här inte är något bostadsområde. Slussenterminalen tar nog priset som ett av stadens ledsnaste platser, men även den här gatan på Kungsholmen bör ligga högt på tristlistan. Hur kunde det gå på det viset? Nordvästra Kungsholmen är gammalt industriområde och man tänkte kanske att det skulle så förbli när Essingeleden planerades i början av sextiotalet. Nu byggs det febrilt i trakterna, mängder av folk flyttar in, och jag undrar om de här områdena kommer att vara kvar. Visserligen uppskattar jag industrier, även nära Stockholms centrum, men det här är lite väl deprimerande. För övrigt är det väl kontor i husen runtomkring.

Broar och hus kan var knepiga att kombinera på ett snyggt sätt. I samband med en fotoexpedition till Essingeöarna (fler bilder finns här) i augusti 2007 tog jag den här bilden. Vad gör man av det här trista stället?

Inga kommentarer: