söndag 26 april 2009

Små och stora drag i stadsbilden

Här är några bilder som jag tog med min nya fina fickkamera under söndagen, plus vidhängande funderingar. De blir större om man klickar på dem (bilderna alltså, funderingarna torde inte påverkas!).



Jag undrar om ens de mer tänkande yimbysarna på sikt kommer att tycka att det är smart att låta den där nya husfronten ta över bakom Stadshuset?



Söndag förmiddag, härligt solsken över Riddarfjärden. Staden breder ut sig och jag gjorde ett panorama av några bilder tagna i svit. Vatten och himmel är en väsentlig del av Stockholms profil. Sedan finns det andra profiler som också är naturliga, som förkastningsbranten som bildar Söders branta vägg mot Mälaren men som döljs bakom hus på många platser. Det gäller alltså att vara försiktig med vad man gör för att inte förvandla denna ännu någorlunda trivsamt leende profil till en skrämmande grimas.



Och nu över till detaljerna. Jag ville veta hur bra de tar sig ut när zoomen nyttjades till max, och som synes är det inget problem att i detalj studera vad klockan är slagen på Riddarholmskyrkan när man har 12 megapixlar till hjälp!



En annan zoomad byggnadskrussidull högt uppe på taket till kyrkan.



Undrar vad som har hänt här på kyrktornet? Man kan nästa få för sig att det funnits ett fönster här tidigare, men att det murats igen!



Från Konfliktportalen.se: littlemartha skriver Petter Nilsson antirasistiskt forum 19 april, jesper skriver Video från Antirasistiskt forum, petter skriver Antirasistiskt forum sammanfattning. Del 1, H Palm skriver Vad annat är livet än verksamhet?, Haninge skriver Varför man blir kommunist, Kristoffer Ejnermark skriver Arbetarinitiativet begraver nyliberalismen framför Swedbank-stämma

Inga kommentarer: