tisdag 7 april 2009

Hopp ute för backhoppningen?


De här bilderna tog jag vid Fiskartorpssjön måndag förmiddag. Man kan konstatera att underlaget för eventuella backhoppare börjar se ganska så klent ut. Undrar om folk fortfarande hoppar där - jag har faktiskt ingen aning.



Här är Fiskartorpssjön från en annan vinkel. En stor del av sjön är fortfarande täckt av is i full upplösning.

En del personer blir upprörda över att man kan stå inne på Djurgården och faktiskt inte se några hus utanför nationalstadsparken. Då kan jag meddela att om man tittar efter rätt noga ser man verkligen ett stort hustak rätt fram - fast då får man titta efter ganska ordentligt. Stadsförtätarna har många goda idéer, men just tanken att Djurgården skall omges av ett staket av höghus har jag svårt att svälja!

2 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Fiskartorpsjön ser mycket vacker ut i din bild. Tycker fåglarna om att vara där också?

Björn Nilsson sa...

Jodå, det finns klarvattenytor för de fåglar som gillar det, och stora vasspartier för de lite blygare kamraterna att gömma sig i. Häger, knölsvan, gräsand, knipa, vigg, storskrake finns där redan nu. Sädesärlorna har dykt upp och skogen runt sjön är full av trastar, skogs- och ringduvor, rödhakar och bofinkar. Duvhök finns i området också, liksom kanadagäss. Härligt område för folk med kikare!