fredag 17 april 2009

Ännu ett vårtecken


Vårtecken är det ju gott om, som det bör vara så här års för att man skall känna sig positiv och att ljusare tider väntar. Sädesärlorna tjippar runt på kajerna vid Årstaviken, koltrastarna tar i för full volym, rabatterna är fulla av krokusar ... men vad är detta?

I den steniga backen på Varvsgatan, strax norr om gångbron från kvarteret Plankan över till Högalidsparken, ser man de här blommorna varje år. Ganska diskreta i sina färger och lätt att förbise jämfört med pampigare grannar som påskliljor eller krokus. Klicka på bilden så blir det större format men egentligen inte så mycket tydligare. En del blommor gör sig helt enkelt inte bra på fotografier. Det är därför det är bättre med tecknade floror.

Om jag inte tar fel så är detta smånunneört, en växt man inte hör så mycket om. Men härmed har jag åtminstone lite slagit på trumman för dess existens!




Från Konfliktportalen.se: tusenpekpinnar skriver Det roliga med bloggar…, Krastavac skriver Arbetarklassen supercalifragilisticexpialidocious, jesper skriver Ett marxistiskt perspektiv på den ekonomiska krisen, Kristoffer Ejnermark skriver Enskilda kufar inte representativa för bloggosfären, H Palm skriver Bo I. Cavefors: Expressen, Ternström och den urartade konsten., Björn Nilsson skriver En ny frihet i EU - smittspridning?

Inga kommentarer: