fredag 24 april 2009

Nummer 15001 - Måsar och "måsungar" i Tanto

Den 21 april 2006 köpte jag en liten behändig digitalkamera, Canon Ixus. Det gick ganska bra att ta bilder från början, och när jag läst halva instruktionsboken gick det ännu bättre. Andra halvan är ännu oläst. Här är bilderna nummer 14998 och 14999 samt 15001. Det hade ju varit trevligt att kunna lägga upp nummer 15000, men jag tyckte den inte blev så bra.En lokal strid i Aspudden ger sig tillkänna genom en affisch på ett plank vid Hornstull.
Buslivet i Tanto har jag skrivit om tidigare. Borde inte statsförtätarna, exempelvis i yimby, fundera på sådana saker? På bilden finns vad vi kan kalla "måsar och måsungar". Som bekant kallas turistbarn för "måsungar" på vissa ställen - de för oväsen och skitar ner. Några vita fläckar i luften är ett antal måsar som drog omkring och spanade efter läckerheter, och på marken ... tja, det får vi väl kalla "måsungar" då. En del sprang omkring och skrålade på berget vid kolonistugorna. Undrar vad innehavare av kolonilotter tycker när sådana figurer dyker upp.

Jag ställer mig frågande till att det räcker med att bygga tätare och intressantare stadsmiljöer och packa in mer folk för att få en bra stad om man inte funderar på hanteringen av "restprodukter" av den här sorten. Individer som kanske hellre skulle utveckla sina talanger i en döende bruksort någonstans i Bergslagen snarare än i en framåtsträvande medelstor stad i norra Europa?

En lösning kanske faktiskt är att bygga igen delar av Tanto. Problemet är att en stor fin grönyta försvinner (eller om den redan har förstörts, då kanske det inte gör så mycket) samt att området nog ligger illa till vid en stor översvämning. Dessutom är det en "quick and dirty"lösning som bara flyttar problemen till andra ställen. Varför finns det ungdomar som uppträder som om de redan är utslagna - kan det möjligen vara en realistisk uppskattning av de egna möjligheterna i det liberala paradiset? Varför syns inte den här sortens människor på arkitektskisserna, tillsammans med de äldre utslagna och hemlösa som finns i området?
Undrar om de där nissarna håller på att ordna till ett nytt brännhål i gräsmattan? Undrar om de överhuvud taget lyckas få ihop något ätbart - eller om de dövar smaklökarna med sprit för att kunna äta några mer eller mindre förkolnade köttbitar? Luktade fan gjorde det i alla fall. Notera hur det ser ut på marken också, och tänk hur det förmodligen kommer att se ut i morgon!


Från Konfliktportalen.se: andread0ria skriver Herr Omar och kultureliten, Björn Nilsson skriver Sex timmar räckte … i Pompeji, Baskien Information skriver Uttalande från Belfast Basque Solidarity Commitee, totalavloning skriver Total Avlöning 24/4/09 Den siste entrepenören i den sista kistan., Kristoffer Ejnermark skriver Kommunistisk disciplin, jesper skriver Där vissa viker sig står andra stärkta

Inga kommentarer: