onsdag 22 april 2009

De döende trädens stad


Om man tittar efter noga ser man fyra stackars små träd i förgrunden på den här bilden. Jag tog den för att avbilda portalarkitektur i Marievik, men möjligen kan den också illustrera träd i Alliansmiljö. Små nedtryckta stackare.

Stockholm missköter sina träd så att de inte mår bra. Vad är en stad utan träd? - Kanske en stenöken med starka inslag av ogräs i stället? Bara en galning tror att en trädgård utan vård kommer att bli en fin och välansad trädgård. Bara en galning kan tro att träd som skall stå i betonghål på stadsgator kommer att klara sig själv utan hjälp från den mänsklighet som placerade dem där. I alla fall om det skall vara någorlunda snygga och representativa träd. Vi vet ju att björkar kan börja växa på de omöjligaste ställen, men då blir resultatet därefter: risiga snår som i och för sig kan ha sin charm, men kanske inte som prydnader i Rikets huvudstad.

- Man gödslar med träd i de nybyggda områdena, Hammarby Sjöstad, Årsta dal och nu nya Slussen. Men om man inte underhåller dem är investeringarna bortkastade. Om vi vill ha en grön och vacker stad borde vi tänka oss för

säger trafikkontorets trädansvarige.

Det kan ju vara en tanke att "gödsla med träd" i nya områden. Man vill ju kränga bostäder. Om det börjar se ut som slum om några årtionden spelar det mindre roll för krämarna. Då är de redan långt borta.


Från Konfliktportalen.se: Haninge skriver Hamnstrejk och krispaket, martin skriver Första maj är viktigare än Wanja, totalavloning skriver Total Avlöning 22/4/09 Uje ber om ursäkt., Björn Nilsson skriver Mer om Indien - nya notiser, Kristoffer Ejnermark skriver Göteborgs hamnarbetare i strejk, Krastavac skriver You have to study and get organized…or you could steal stuff

Inga kommentarer: