torsdag 24 april 2008

Jag ääääääälskar ....


Jag är ganska skeptisk mot figurer som hävdar att de ääääääääälskar Stockholm (eller Sundbyberg, Södertälje etc.) Det låter flåshurtigt. Jag misstänker att det snarast är folk som är ute för att kränga någon skit under älsklighetens täckmantel. Och när de är färdiga med det kanske det inte finns så mycket kvar att älska för en stockholmare.

Dock: titta på bilden ovan, tagen klockan halv sex i morse. Detta är vackert! Solen stiger bakom Storkyrkan och färgar hela horisonten, blandar sitt sken med Riddarfjärdens indigofärgade nattvatten. Det finns så mycket himmel och vatten som gör Stockholm till det staden (än så länge) är.

Man ser att solen gjort vattnet nästan gyllene på ett parti utanför Söder Mälarstrand. Det är nära det område av Riddarfjärden som kallas Gullfjärden (det finns en Gullfjärdsterrass nära Slussen också). Namnet låter pampigt men bakgrunden är det inte. Innan det blev ordning på renhållningen i Stockholm vräkte man ut så mycket skit (bokstavligt skit alltså) i vattnet att det fick en gyllene färg i närheten av Slussen. Men nu är det bättre ordning!

Inga kommentarer: