tisdag 2 mars 2010

Arbetsgrupp för Hornsbruksgatan

Man skämtar inte om allvarliga saker. För ett tag sedan lade jag upp en taskig skiss med ett förslag vad man kan göra med den delvis ganska betryckande Hornsbruksgatan här på bloggen. Kanske dags att göra om den, fast lite snyggare och med allvarligare motivering den här gången? Jag tycker faktiskt att grundidén - en klassisk Södergata - inte är så tokig.

Nu fick jag syn på ett inlägg i Lars Epsteins blogg på DN som handlar om en nybildad arbetsgrupp för att ta byggplanerna på Hornsbruksgatan under specialbehandling, så att säga. Arbetsgruppens hemsida finns här. Debatten vid Epsteins inlägg följer i viss mån det upphetsade tonläge som ofta inträder när stadsbyggnadsfrågor diskuteras i Stockholm. En del är väldigt mycket för/emot, om man säger så! Själv anser jag det upprörande att det ens viskas om bostadsrätter i en stad som behöver mängder av hyresrätter och i en nationalekonomi som inte har behov av fler skuldsatta småpajsare. Möjligen hinner en ny konjunktursvacka sätta stopp för det där projektet.

Men som sagt: att få till en mindre deprimerande och betongbunkerartad gata borde väl ingen ha något emot? Skulle man inte åtminstone kunna sätta på en ny fasad på själva "bunkern" så att den ser trevligare ut?

4 kommentarer:

Mattias sa...

Utmärkt inlägg!

Det är uppmuntrande att se en vilja till förbättring!

Hur trevlig din bild än är, är jag orolig att byggherrarna inte vill offra oxfilén på kossan för att få gatan mysig och grann. Intresset ligger nog annorstädes...men gör gärna slag i saken och skicka in ditt förlsag, tycker en annan söderkis!

Björn Nilsson sa...

Tack för hejaropen! Tror inte att de höga herrarna bryr sig så mycket om mina synpunkter, men jag funderar på att göra några bättre skisser i alla fall!

Anonym sa...

För Bra förslag och bra skisser ! Tyvärr har du satt ribban lite för högt för oss andra:-).
Håller helt med din analys av hyres - bostadsrätter.
Det borde inte vara en höger vänsterfråga längre, utan bara sunt förnuft.

Björn Nilsson sa...

Tack - fast jag tycker att mina skissförsök ser ganska taffliga ut. Funderar på vad man kunde göra med taket på "bunkern". En koloniträdgård med två-tre lotter för några riktigt lyckligt lottade lokalinnevånare månne?

Sunt förnuft verkar vara svårt att driva upp för närvarande.