söndag 28 februari 2010

Byggs den stora vyn igen?


De här bilderna kopierade jag från Foto-Lasses blogg. Han har, antar jag, varit nere på Peder Myndes backe med sin fina kamera och plåtat den fina Slussen-modellen ur en ny vinkel. Jag var ju där tidigare och plåtade med min enklare fick-kamera för ett tag sedan, några bilder finns här. På en av dessa bilder ritade jag in ungefär den siktlinje som Lasse vill visa på högra bilden ovan, fast sedd utifrån Saltsjön. Linjen skulle fortsätta rätt ut om den inte bröts av spekulationsbygger (för det är det väl?) på vänstra kanten.


Vill vi verkligen ha Stockholm igenbyggt på det här sättet? Eller om man säger "tilltäppt"?

7 kommentarer:

Gabrielle sa...

Nej och nej och nej! Vi vill INTE ha Stockholm igenbyggt, tilltäppt eller igenpluggat på det sätt som nu föreslås vid Slussen. Det är svaret på din fråga.
Och det vet du ju förresten redan att jag tycker!

Björn Nilsson sa...

Ja, ja, naturligtvis!

Göran Johnson sa...

Jag har också observerat att just den vyn byggs för enligt det förslag för Slussen som nu ligger. Å andra sidan är vyn i Hornsgatans förlängning faktiskt förbättrad. Där spärrar nu den trista restaurangen Strömmen utsikten.

Björn Nilsson sa...

Ja, det är klart att synvinkeln har betydelse, Men vad jag förstår av kommentarer när jag var nere och tittade på modellen var det folk som över huvud taget inte gillade mängden av nya glasbubblor. Ett sätt för stan att täppa till men göra en del kulor på saken, tyckte man.

Rondine sa...

Det händer tydligen mycket i Stockholm...
Efter sex års bortavaro från Huvud-
staden, känner man knappt igen sig
när man är på besök.
Nej, är övertygad om att de flesta,(Stockholmare eller inte) ej vill ha denna förtätning och förfulning.

Björn Nilsson sa...

Ja, det är fråga om du känner igen dig nästa gång du är här ...

Göran Johnson sa...

Rondine, jag tycker inte att dagens Slussen är så väldigt vacker heller, alla trafikytor och tunnalr som det faktiskt är. Allt blir väl inte bara sämre för att man bygger, därmed inte sagt att man borde bygga exakt så som förslaget ser ut. Men gångytorna ökar väldigt mycket och utsiktsplatserna också. Det handlar väl om en lagom avvägning tycker jag.