lördag 27 februari 2010

Några bilder mot vinterns slut


En balkong på det fina biblioteket i Flemingsberg. Undrar vad som händer när det riktiga tövädret sätter in? Kan den omvandlas till akvarium eller badbalja då?
Fåglar sjöng glatt i morse. De är väl glada över att vintern nu kanske är på upphällningen. Men grått, blaskigt och trist blir det, och förmodligen blir det kalla nätter igen så att eländet fryser till. Men har man skor med stift under sulorna går det ändå ganska bra även i sådant underlag.Vi lever i "risk-samhället", eller om man uttrycker det som i "rädsla för risk-samhället". I världspolitiken antas vi vara villiga att skrota alla våra friheter för att undgå risker och faror. Förr i tiden fick barnen slå sig bäst de ville, men i den här lilla backen vid Skinnarbacken har man för säkerhets skull satt upp skydd på trädstammarna. Ingen småtting må missa och braka in i ett träd, med följande gråt & tandagnisslan!

2 kommentarer:

molles2 sa...

Badbaljs bilden gillas skarpt
Molle

Björn Nilsson sa...

Glömde kolla om den var renskottad när jag var där senast. Annars finns det väl risk att det kan hända grejor om den är för klent byggd.