söndag 28 februari 2010

Svenskan som antisemit-blad?

Några arkitekter skriver en kritik av "Tors torn" i Svenskan. Det handlar alltså om blindspåret i Stockholms utbyggnad: de jättestora husen som antas vara bra för det enal eller andra men som mest förfular stadsbilden. Gå över till Söder Mälarstrand och titta hur det numera ser ut i trakten av Stadshuset ... Kanske "Tors torn" stupar på ekonomin - skyskrapor är inte billiga att bygga och driva. Jag har hört att mindre "storhus" har stoppats av det skälet i Stockholm.

Hur som helst, även om det inte verkar vara de största ljushuvudena som häckar i de stora tidningarnas kommentarskatakomber så kan man ju undra över det här:


Det här står ju inte SvD för, det begriper ju alla människor, och jag antar att skiten rensas bort och kanske får fler efterspel, men behöver man bry sig om det? Har inte diverse borgare redan själva angivit tonläget, är inte detta bevis för att vi kan skrika om att hela borgerligheten vill gasa judarna? Det står ju i den stora statligt finansierade borgerliga tidningen! Om någon borgare skulle protestera kan man ju påpeka att det finns borgare som faktiskt själva bedriver samma argumentation. Den består av att hålla alla ansvariga för vad någon enstaka tok säger även om alla inte håller med, det består i att rycka ut saker från sitt sammanhang, man förvrider och förvanskar. Att kortsiktigt nå framgång genom fula knep i debatten kan verka smart, men det kan slå tillbaka dubbelt senare. Ärlighet borde vara längst, hoppas jag verkligen. SvD är inte en judehatartidning, Ohly är inte judehatare, Reepalu är inte judehatare. De är inte ens "självhatande" judar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det anmärkningsvärda är att jag skrev ett inlägg i natt där jag uppmanade SvD att ta bort dessa antisemitiska inlägg och det var nu försvunnet på morgonen samtidigt som de olagliga rasistiska inläggen ligger kvar! Hur tusan skall man tolka detta förfarandet?

Björn Nilsson sa...

Tja, vill man vara snäll kan man väl tro att det varit "fingertrubbel" hos deras redaktör. För det kan ju inte vara SvD:s linje att ge offenlighet till fyllon (?) som gastar om att gasa oönskade människor?

Anonym sa...

Jo, tror inte det fanns något utstuderat uppsåt men blev lite konfunderad när mitt inlägg togs bort medans idiotinlägget låg kvar.

Nu tog man emellertid precis bort det. Strax efter att jag "anmälde" inlägget.

Väl så.

Björn Nilsson sa...

Det finns hopp om mänskligheten!