söndag 29 mars 2009

Sommartid? - Vår i alla fall!


Det lär vara sommartid. Själv tyckte jag det kändes mer som om våren håller på att ta greppet nu. Isflaken drar iväg på Årstaviken. det var plusgrader i natt så det senaste snöfallet har inte förvandlats till otäck is, från Årstaskogen hördes nötskrikor, grönfinkar, blåmesar och koltrastar ge upp livliga vårlåtar. Och så var det den typiska råa vårluften!

Undrar om inte företeelsen ute i vattnet på bilden ovan, alldeles invid Liljeholmsbron, är en rest av den järnvägslinje som fanns innan de stora järnvägsbroarna byggdes?



Det var disigt i förmiddags. Med hjälp av den här bilden borde man kunna räkna ut ungefär hur lågt molntaket låg. I bakgrunden till höger sticker Högalidskyrkan upp som en grå suddig profil. Man ser huskroppen men inte tornen, så molnen verkar ligga i höjd med taknocken ungefär.



Och diset ligger även över rivningsplatsen där det nu bara är högar av betong och armeringsjärn kvar efter Vin & Sprits gamla fabrik i Liljeholmen. Om man anstränger sig kan man räkna till kanske fem eller sex maskiner på bilden. Jag antar att bara några tiotal man direkt varit inblandade i rivningsjobbet.

Man kan ta detta som ett exempel på var man skall lägga pengar i kristider om man vill få snabb utdelning och mycket folk i arbete: nämligen inte på arbetsplatser med liten personal och hög mekanisering. Där ger pengarna mindre utdelning än om man stoppar in dem på arbetsintensiva ställen - med andra ord inom tjänster, som den offentliga sektorn. Just här har ju arbetet gjorts av letter dessutom. De behöver också förtjäna sitt uppehälle förvisso.

1 kommentar:

Nicke Grozdanovski sa...

Vad skönt att se att våren har kommit upp till dig med min vän :-)