söndag 15 februari 2009

Söndagsmorgon


Jag sätter åter kryss för Stockholm och en infrusen vassrugge vid Söder Mälarstrand. Vid den här tiden på morgonen, kvart över åtta ungefär, är staden mycket stilla. Notera en diskret spegling i bildens överkant - det är tornet på Riddarholmskyrkan. Snart kan man väl gå till Riddarholmen och titta om tornfalkarna finns där igen.



En halvtimme senare är det inte mycket livligare när jag skådar från toppen av trappan ned mot Fatbursparken. Möjligen är det en människa mycket långt bort, men bara möjligen ...



Det här blev sista bilden för den här gången, kameran tröttnade på kylan och lade av. Kanske lika bra det. Fatbursparken är inte helt kul till sin utformning. Det är klart, om några månader kommer diverse anarkister (?) och liknande att häcka på gräsmattorna, men inte är det så mycket roligare.

Det här området är så stort att man kunde anlägga en liten skog - men då skulle väl sikten minska för de polispatruller som möjligen tittar dit någon gång. Bygg några billiga hyresrätter i stället - det finns det ju plats för - så att exempelvis folk som jobbar på Södersjukhuset kunde få jobbet inom bekvämt gångavstånd.

Inga kommentarer: