lördag 14 februari 2009

Skokastning vid Sergels torg, tamiler och annat


Araberna har givit oss algebra och alkohol, och den senaste kulturimporten från dessa påhittiga människor är al shoe-in. Alternativ stad firade fyrtioårsjubileum på Sergels torg genom att låta folk kasta skor och därmed avge remissvar på planerna om Förbifart Stockholm. Det är faktiskt snällare än att kasta bomber eller andra otäcka saker. Och nu var det meningen att folk kunde roa sig med att försöka träffa rätt på hålet i övre delen av det mörka fältet. Det skall väl föreställa mynningen av en tunnel. Där fanns en skum figur som sticker fram huvudet och enligt en pratbubbla säger "80% mer bilar".



En medborgare i färd med att avge sitt remissvar



Med min lilla fickkamera (som dessutom börjar bli gammal och trött) tar man inga bilder av blixtsnabba förlopp. Men notera att skon som "blåbyxan" just kastat är på väg mot målet, man ser den just där det står "Förbifart"




Mannen i gula jackan kastade ett flertal skor, vilket även "damen med hunden" här gjorde. Visserligen syns ingen hund just här, men den kommer så småningom ...



... som här exempelvis, där mannen med gula jackan var i farten igen



Som synes hade Alternativstadarna laddat upp med ett bra lager gamla skor. Suddet vid den här kastarens fötter är en ny doja på väg mot målet




En stilstudie där till höger



På en annan del av Sergels torg, vid trappan mot Drottninggatan, kom en grupp människor som uppenbarligen var en demonstration för tamilerna på Sri Lanka



Jag blev inte riktigt klok på tamilerna. Ett gäng gav sig av nedför Drottninggatan, men en del fanns kvar på Sergels torg. Var det två tamilgrupper som inte var sams?



Vet inte om detta också var en demonstration, men på plakatet står det att scientologin är en sekt. Affärssekt månne?



Men remissvaren fortsatte att komma in med eftertryck. En svart herrsko (ser det ut som) landar snart med ett kraftfull "tjong" i det grålila fältet




Dagens klimax kanske?



Tja, Fredrik R är väl ingen välsignelse för klimatet i alla fall?



Några tamiler står och begrundar skokastandet



Och så har vi hunden igen. Den verkade ha det rätt roligt med alla skor att nosa i




Några synpunkter i närbild



Tamildemonstration nummer två formerar sig på Sergels torg, medan de glada skokastarna fortsätter i bakgrunden.

3 kommentarer:

gardebring sa...

För min del var jag upptagen på annat håll, men naturligtvis har alternativ stad helt rätt. Förbifarten är en gigantisk felsatsning.

Nicke Grozdanovski sa...

Roliga bilder denna alla hjärtans dag i stockholm. Man märker att folk är i rörelse på ett eller annat sätt.

Att kasta sko är ett bra sätt att visa sitt motstånd mot något. Man ger den idéen foten helt enkelt. Men jag hoppas ändå att de inte kastar bort skorna helt utan skänker de till behövande i vår värld.

Björn Nilsson sa...

Jag har faktiskt ingen aning om vad som hände med dojorna förutom att de kommer att lämnas som remissvar till Vägverket. Sedan är det väl Vägverkets ansvar att ta hand om dem!