fredag 16 januari 2009

Ett fruset Ågesta


Kallt, grått och frostigt

Jag var ute och knallade en stund vid Ågesta i förmiddags. Det är ett välkänt fågelskådarställe - utom under vintern när nästan alla fåglar och i stort sett alla fågelskådare håller sig borta. Går man här på våren kan det vara ordentligt lerigt på sina ställen, men idag var leran hårdfrusen.



Isen har dragit upp en bit på stranden, men den har inte riktigt fått grepp om träden




Tittade man åt ett håll var det grått och frostigt ...



... men vände man sig och tittade åt andra hållet började en härlig vintersol lysa upp vägen!



Uttrycket "En påle i köttet" har man hört, men här är det "En påle i isen". När jag tittade på det här fotot noterade jag att skuggan av pålen faktiskt är blå!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ågesta? är det området där det fanns en försöksanläggning för kärnkraft?

Eldorado

Björn Nilsson sa...

Det stämmer. Ågestareaktorn fanns någonstans i de här krokarna, men jag vet inte var. Området jag brukar gå i ligger knappt en halvtimmes promenad från Farsta strand dit man kommer inifrån stan med tunnelbana eller pendeltåg. Tror reaktorn låg lite längre söderut.

Björn Nilsson sa...

Det finns en artikel på svenska Wikipedia om Ågestaverket. Hur pålitligt Wiki verkligen är ??? Ingen aning.

http://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%85gestaverket

Nicke Grozdanovski sa...

Tänk att den vackra naturen ligger bare ett stenkast från stan, helt otroligt.. :-) Man börjar längta till våren när man ser bilderna

Björn Nilsson sa...

Ja, om drygt en månad bör de första flyttfåglarna (ringduvorna) börja komma in. Slår det inte till med riktig vinter senare så kommer väl tofsvipor och sånglärkor inte alltför långt efter. Härliga tider!