fredag 26 september 2008

För olika smaker

Några stockholmsbilder för olika smaker ...



Som en röd punkt mot den champagnefärgade kvällshimlen svävar en röd luftballong, en montgolfière, bort över Västerbron. Ballongen är över det höga vita huset som en gång i tiden kallades "Erlanderhuset" för att statsminister Tage Erlander bodde där. Tänk - Sveriges statsminister i en vanlig hyreslägenhet inne i stan, utan gäng av hemliga agenter som häckade i trappan! Det högsta huset är basen för det som Jan Guillou brukar kalla "Sveriges malligaste morgontidning" - Dagens Nyheter. Tidigare lär tidningen ha kallats "madam Andersson" också. Är osäker på bakgrunden, men det kan ha haft göra med skumma ärenden i maktens tjänst.


Här kan man nog tala om en bild för folk med olika smaker:

Om man är stadsromantiker eller har estetisk smak åt det hållet måste det vara inspirerande med ljuset från de nya husen som gör reflexer i Årstavikens svarta septembervatten. Ballongbilden är några dagar gammal, den här tog jag ikväll.

Och har man smak för jästa och destillerade drycker så är bilden också intressant. I mitten ligger nämligen Vin & Sprits huvudkontor i Marievik. Det är väl där Anitra Steen håller till när hon inte här i det lilla torpet neråt Södermanland.

Inga kommentarer: