torsdag 20 november 2008

"Skyskrapan brinner" och andra bilder

Man skulle kunna tro att det brinner i Hötorgscity, men så dramatiskt är det inte. Det är röken från en skorsten (uppe i Värtan? Har dålig koll på det) som släpper ut någonting som kondenseras i den kalla luften. Det var bara ett par plusgrader i morse, och lite is på marken. Av röken att döma så drar vinden mot öster. Medför den månne några utsläpp som kan ramla ner i Vaxholm?



En stund innan jag tog skyskrapebilden började solen sticka upp ovanför Liljeholmsbron och gav lite guldfärg åt himlen och gjorde vattnet utanför Reimersholme nästan lila.



Och till slut: en av Stockholms tråkigare ställen. Bussterminalen vid Gullmarsplan är inte lika trist som bussterminalen vid Slussen, men det betyder inte att den inte är trist för det är den. Betongtrist. Så här gråtrist såg den ut i går morse.

2 kommentarer:

gardebring sa...

Huva. Gullmarsplan behöver ju verkligen göras om i grunden... Typiskt exempel på den slaskstadsplanering som dominerat i Stockholm så länge.

Björn Nilsson sa...

Ja, får man bussar som inte släpper ut en massa avgaser kanske man kunde lägga ett tak över det hela åtminstone. Eller om det kanske på något sätt gick att bygga in en ny terminal under Skanstullsbron med hjälp av ny fiffig teknik. Hur som helst, det här är inget ställe man vill vara på en dag med regn, snö eller snålblåst.