torsdag 6 november 2008

Dimmornas månad - dagen efter

Den sjätte november - kanske ligger dimman tjock och otrevlig över det gamla slagfältet vid Lützen? Här i Stockholm lättade dimman dock i morse och fick ge rum för en strålande sol.



Bortom träden på Långholmen sticker Storkyrkans torn upp. Himlen är nedsolkad av flygplanens framfart. Sammanfattningsvis: det passerar en massa stora flygplan över centrala Stockholm, och de "bidrar" dessutom med ohålsosamma utsläpp. Hur länge skall det få fortgå?



Som en mycket otydlig vit hägring i det lättande diset en bit till höger om cyklisten och ovanför träden ligger "Erlanderhuset" i Marieberg. Det kanske blir lite lättare att urskilja om du klickar upp bilden till större format.


Andra sagoslott bortom diset? - Nej, höga hus på Reimersholmes klippor. När man tänker efter består ju Stockholm väldigt mycket av klippor och backar upp och ner, fast mycket ligger dolt under hus.



Att fotografera mot solen är inte alltid så nyttigt, men här var den dold bakom träd i Långholmsparken och sol och kvarhängande dis gav intressanta ljuseffekter.

Inga kommentarer: