(Klicka på bilden så kommer du vidare till ursprungssidan.) Jag läste just en artikel i New York Times om "
vertikalt jordbruk". Det är ett sätt att få in odling av viss mat i storstäderna, nära konsumenterna. Undrar om det kan vara en idé även i Stockholm (fast i anspråkslösare former än jätteskyskrapor à la Manhattan).
Ta exempelvis kvarteret Plankan som jag skrev om i föregående inlägg - hur skulle det vara med ett slags växthus i några våningar inne på gården? Har ingen aning om hur det skulle fungera, och jag antar att problemet med växthusodling bland annat handlar om energitillförsel för ljus och värme, men det kanske finns någon som har löst detta redan? Solceller?
En del nedtrampade och hopplösa små snuttar av gräsmatta runt om i innerstan kanske kunde användas som odlingsplatser i stället. Folk som inte vill ha en massa nya tvåbenta grannar kanske hellre godtar ätbara grannar som håller sig på sin plats tills man plockar upp dem ur jorden?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar