onsdag 19 maj 2010

Myggpremiär

Vid halvsjutiden i morse befann jag mig i skogarna i Nacka. Nu börjar det kännas som sommar, göken gol, och de första myggorna för året var framme och hälsade. Trevliga små gynnare, eller hur? Alla insektsätande fåglar torde tacka och ta emot.

Vad som syns väldigt dåligt på bilden nedan, tagen vid nordänden av Källtorpssjön, är att en fiskmås ligger och ruvar på den stora stenen rakt fram. Att sex storlommar låg längre ut och fiskade syns inte alls. Men stilla och fint väder var det, trots ett smärre regn senare på dagen (marken hann bli blöt men inte mer).
Undrar om det varit en bäver framme och gnagt här? Eller om det är en marodör från Alliansen (kanske är det samma sak)?Stensöta stötte jag på längs en liten väg. När jag var liten brukade jag plocka stensöta och tugga på rötterna. Nu fick den här prydliga plantan stå kvar.En fallfärdig och mossig bro ute i skogen. En gång kunde väl fordon köra över här, men nu skulle jag knappast vilja gå över ens. Det ser ganska så murket ut.På magra klipphällar växer åtets första styvmorsvioler.En bäck i skogen med skogsbäckens typiska brunaktiga vatten.

2 kommentarer:

Rondine sa...

Bron ser ut att behöva en nystart.
Kanske den använts alltför flitigt av Bockarna Bruse?
Man förväntar sig nästan att se trollets fula tryne sticka fram...
Ang. din fundering om löpankorna, så googlade jag på namnet. Det kommer av den upprättstående stil de har när de springer.

Björn Nilsson sa...

Man kan ju också tänka sig att bron gradvis upplöses och fortsätter med vad den håller på med just nu - nämligen att återförenas med naturen!