lördag 7 november 2009

November är trist


Usch för november. November borde läggas ned. November är inte bra för folkhälsan, särskilt inte den mentala folkhälsan. Ett konkret förslag är att ta bort november och lägga in en repris av maj den här månaden. Eller april kanske.

Det enda man kan göra av november är att ta sådana här mörka och trista fotografier. Ljusen från Liljeholmen smetas ut i den fuktiga luften, speglas i Årstaviken, men förmedlar definitivt ingen värme. Himlen har en ganska otrevlig grålila färg.Hade det varit gammal hederlig vinter med snö hade det varit ljusare och trevligare. Säkert hade företagsamma barn förvandlat den enorma högen av sönderhackad betong i Liljeholmen till en vådligt farlig skid- och pulkbacke. Här ligger den halvbelyst av en strålkastare. I bakgrunden till vänster den höga bergväggen som förut var baksidan till diverse fabriksbyggnader men som nu blir baksida till diverse bostadshus.Regnblank tom gata. Jaja, det går väl att få ihop en stadsromantisk stämning av det också. Jag vet inte var den gamla järnvägsstationen i Liljeholmen låg, men det bör ha varit ungefär här.

2 kommentarer:

Gabrielle sa...

Nämen oj vad du tar i! Det är förstås bekymmersamt att du har den här utomordentligt negativa inställningen till november. Jag tycker att antingen får du se till att det blir nån ändring på det här enligt dina egna tankar om repris av april eller maj eller också borde du väl ändra inställning. Gå omkring och liiiida så där som du gör kan väl aldrig vara bra?

Får jag förslå lite hjärntvätt eller s.k affirmationer i positiv riktning? November är en andningspaus mellan den praktfulla hösten med dess höga himlar, friska vindar och flammande trädkronor och julmånaden när alla rusar runt och shoppar som galningar, tänder ljus överallt och äter semlor alldeles för långt i förväg osv, osv. November är en månad för lugn och eftertanke, kontemplation - och meditation kanske. Eller åtminstone för att krypa upp i soffan med en god bok eller kanske ännu bättre lägga sig på sängen med densamma. Om man nu kanske inte kan säga "November är vacker" kanske man försiktigt kan upprepa nånting som "November behövs" eller nåt sånt?

Du har nu ungefär 2½ vecka på dig att antingen dra igång ditt projekt om månadsrepriser eller ändra inställning och sluta racka ner på denna stackars månad! Och i dag, minsann ha! ha!, skiner SOLEN! Ja, lite grann i alla fall...

Björn Nilsson sa...

"Månn ädlare att lida och fördraga ..."

Hah, där jag befinner mig lyckades solen aldrig ta sig igenom molnen! Tror jag fortsätter lida fram till 1:a advent. Sedan kan jag lugnt inträda i december i medvetande om att jag faktiskt redan klarat av julklapparna och kan ignorera julhetensen!