torsdag 4 juni 2009

Plankan och dess park


Jag har skrivit om kvarteret Plankan tidigare, bland annat här och här och här. Den jättelika byggnad som en gång i tiden klippte av Brännkyrkagatan och som nu ockuperar utrymmet mellan Varvs-, Lunda-, Kristinehovs- och Hornsgatan. Mitt i det hela finns något som kallas Plankanparken - jag vet faktiskt inte om det är ett officiellt namn. I alla fall är det en stor innergård med en hel del träd och buskar och gräs. Eventuellt skall det byggas till härinne, fler bostäder och andra lokaler, och naturligtvis är många boende upprörda. Stadsförtätningsentusiasterna är upprörda för att folk är upprörda. Så då är frågan vems intressen som smäller högst? - Exploatörernas, kanske.

Jag tog mig en sväng över den stora gården idag för att kolla läget så här i början av sommaren. Det är uppenbart att riktar man kameran åt rätt håll är det en grönskande skön park på den stora innergården så här års. Är den värd att spara eller inte?



Jag tror att det där röda är rundhagtorn, en trädgårdsvariant från 1800-talet som kallas Paul's scarlet. Vackert är det!





Tja, för att citera Elisabet Hermodsson: Vad gör vi med sommaren, kamrater?


Från Konfliktportalen.se: cappuccinosocialist skriver Späckat schema, Björn Nilsson skriver Lagerarbetare i kamp - även på nätet, Anders_S skriver Upphovsrätt - varken samhällsfara eller nödvändighet, Jinge skriver Mycket snack och liten verkstad?, acidtrunk skriver 20 års minnet av det kommunistiska upproret

Inga kommentarer: