måndag 8 juni 2009

Sjövikstorget - med rinnande vatten


Notera den blå cirkeln med prick på sydsidan av Årstaviken - där ligger ett nytt torg, Sjövikstorget. Jag gick förbi där på måndagseftermiddagen. Om större bild önskas, klicka på den!



Men först hade jag passerat Årstabäcken, där den skira vårgrönskan håller på att gå över till den tyngre sommarvarianten och fågelsången inte är lika intensiv som tidigare.



Nåväl, Sjövikstorget var det. En sluttande kreation från de nya bostadshusen ner mot kajen. Ena sidan upptas fortfarande av byggbaracker.



Det visade sig att det fanns ett vattenfall inbyggt i torget, en trevlig överraskning tyckte jag. Och man kan vandra över vattenflödet på stora skivor av sten.



Och så några bamsiga stenblock med ingraverade ord.



Utsikten från torget mot Årstaviken, Söder och Årsta holmar. Man kan säga att torget "rinner ut" i Årstaviken, både vad det gäller det strömmande vattnet och hur åskådaren på torget uppfattar vyn utåt.




En bild med lite lustigt utseende. Den består av tre bilder som jag inte trodde att datorn skulle kunna klara av att lägga samman, men det gjorde den. Undrar om det här är den sortens hus som yimbyfolket brukar skälla för "nyfunkis". De brukar ju också skälla på något som kallas "stad i park" men jag antar att det här inte är den fruktansvärda företeelsen. Men antagligen tycker de att husen kunde ha varit lite högre. Och det är väl en rimlig synpunkt.



Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver Piratpartiet skickar ut trevare?, Anders_S skriver Antikapitalister i Europa - “valseger” i Portugal, Björn Nilsson skriver Diverse om EU-valet, Kristoffer Ejnermark skriver Vänstern behöver ett nytt arbetarparti

Inga kommentarer: