måndag 29 juni 2009

Rondellkamel ... älg ...?


Jag hade ett ärende i riktning mot Västberga i förmiddags och gick förbi det nya gravliknande huset i hörnet av Tellusborgsvägen och Mikrofonvägen? Ja, inte ser väl den stora svarta monoliten så jäkla glad ut, va?

Men vad är det som står i rondellen? (Den rondell som inte fanns när jag jobbade i de där kvarteren för en del år sedan för övrigt.)



En ganska mystisk varelse får man säga. För mig ser det närmast ut som en älg med kamelpucklar! En symbol för det mångkulturella Sverige kanske?

Svårt att skilja på kamel och dromedar förresten, vilken är det som har en respektive två pucklar? - För att hålla reda på det kan man minnas Falstaff, fakirs gamla fina vers:

Dromedaren med sin puckel
ut i öknen går på ruckel

Dromedaren har en puckel, följaktligen är det kamelen som har två! Lätt som en plätt!


Från Konfliktportalen.se: Björn Nilsson skriver Tid att “ersätta” Dagens Nyheters redaktion?, Kristoffer Ejnermark skriver August Strindberg – Röda Rummet, Jinge skriver Vänsterpartiet och EU och sponsring, kimmuller skriver Don’t mourn, moralize!, Anders_S skriver Idiotiskt förbud mot gatumusik, jesper skriver Facebook bestraffar laglig fildelning

1 kommentar:

Nicke Grozdanovski sa...

Om jag förstått det rätt så finns det vilda Kameler men inga dromedarer. Också en skillnad mellan djurarterna