måndag 11 maj 2009

Vad kan en gammal mur berätta?


Vad kan väl en gammal mur berätta, som den här i närheten av den klassiska friluftslokalen Hellasgården i de vilda Nackaskogarna? - Tja, den kan väl berätta att i förmiddags kom det en fnoskig människa med hund gående åt ena hållet (jo, hon pratade med hunden på det där sättet som man kan prata med ett litet barn, och det låter ju knäppt när det rör sig om en jycke). Och från andra hållet kom en mossig äldre figur som stannade och knäppte ett par bilder och sedan lufsade vidare i riktning mot Källtorpssjön.



Om man är kunnig i geologi, mossor och lavar kan de här stenbumlingarna säkert berätta en hel del. Det är inte jag, annat än att jag tror att det är granit. När granit spricker upp delar den sig gärna i ungefär fyrkantiga block. Måste ha varit ett jäkla jobb att bygga den här muren - undrar varför den kom till?



Och till sist en bild som visar att solen inte bara lyser över såväl onda som goda i Stockholm, den går ner över onda och goda också. Och så börjar det om i morgon igen. Lite tjatigt i längden kanske?


Från Konfliktportalen.se: Björn Nilsson skriver Finanspolitiska rådet mot regeringen, kamratwot skriver Fina, rara, söta internet, Anders_S skriver Gör om rättegången mot Pirate Bay!, Jinge skriver Påvens besök meningslöst?, slutstadium skriver Vad snutar vill ha, salkavalka skriver KRISEN PÅ DAGENS KONFLIKT

2 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Ibland önskar man att stenmurar kunde prata. Det hade varit spännande att höra den säga ett och annat.

Den sista bilden är jag svag för, men det visste du redan :-)

Björn Nilsson sa...

Allt för den trogna läsekretsen!