torsdag 7 maj 2009

Första ladusvalan ...

... jagade fram över Isbladsviken på Djurgården i morse. I skogen sjöng svartvita flugsnappare som nog kom häromdagen, och en vacker aurorafjäril drog fram över en äng. Det är mycket nu för den som vill hänga med i vårens och försommarens framfart!



Svalan jagade förbi för snabbt för att fångas på bild, men Rosendals slott står där det har stått sedan 1820-talet. En arkitektonisk pärla från Karl Johans tid! Märkligt nog har jag, vad jag minns, aldrig gått runt slottet förrän idag, när jag fick syn på ett skylt som visade mot "porfyrvasen". "Vaddå för porfyrvas?" undrade jag och gick för att titta efter. Och här är den, en rejäl pjäs som tillverkades i Dalarna på 1820 och som måste ha varit en rejäl klump att ta ner till Stockholm.



Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver De förklädda fascisterna i folkpartiet, H Palm skriver Motown Junk: utanförskap är svärta., kimmuller skriver Klassisk klyscha från chefen, slutstadium skriver Rösta inte på Piratpartiet, totalavloning skriver Total Avlöning 6/5/09 Mota Hippien i grind., autonomak skriver Klassfiendens vara eller icke vara…

Inga kommentarer: