måndag 4 maj 2009

Sedd över axeln ...


... blev jag av den här präktiga ringduvan i Skinnarbacken i förmiddags. Om nu duvor kan sägas ha axlar förstås.

Någon ring finns det inte på ringduvan, däremot vita fläckar på båda sidor om halsen. Det är samma sak med ringtrasten (man kan stöta på den i fjällen vid Torne träsk ibland) som har vita fläckar men verkligen ingen ring runt halsen. Dock var det någon någon gång som tyckte att det påminde om en ring uppenbarligen.

Undrar hur mycket mat det är på en sådan där tjockis förresten? Ringduvorna brukar se rätt välgödda ut. Ett bra skrovmål om man är duvhök exempelvis. Men så här långt inne i stan är det nog mindre risk för duvorna vad det gäller duvhökar. Här i trakten på Söder finns sparvhökar, men jag vet inte om de är starka nog att klippa en fet duva. Ringduvorna har flyttat in i stan först under förra århundradet vad jag vet. Det kanske är ett sätt att slippa undan terrorn från duvhöken? Jag har hört tystnaden i skogen när en duvhök drar fram mellan träden!

Från Konfliktportalen.se: Björn Nilsson skriver Det hypnotiserade partiet?, kvinnopolitisktforum skriver 1a maj-tal: Vi vägrar betala er kris!, andread0ria skriver Arton tusen jesusfreaks, Marlene Olsson skriver Höger & vänster…är en fattig hungrig, är en rik mätt?, salkavalka skriver GÄVLEBESÖK OCH FÖRSTA MAJ I STOCKHOLM, slutstadium skriver Hitta rätt

Inga kommentarer: