onsdag 13 april 2011

Siljan på/till botten

Jag tog en kvällspromenad längs Söder Mälarstrand och noterade att skutan Siljan så att säga intagit bottenläge. Några killar som gick förbi kommenterade och en av dem utropade "försäkringsbedrägeri" flera gånger. Nåja, det händer ju då och då att en skuta sjunker, så helt unikt är detta inte. Plankor i skrovet kan ju bli dåliga och plötsligt forsar vattnet in.

Om ens båt skall sjunka till botten så är det ju bra med en pampig bakgrund - Riddarfjärden och Stadshuset! Jag antar att om man skall ha en skuta i sjödugligt skick så är det inte en billig affär. Vad kan det kosta att ta in den på varv och fixa ett otätt skrov exempelvis? 

2 kommentarer:

Donkeyman sa...

Det man brukar kalla "sjunksäsongen" för nöjesbåtar är över för i år. Den sammanfaller med att temperaturen stiger och isen smälter. Då smälter också isproppar som tidigare under vintern har sprängt sönder rör, bottenventiler eller annat som inte har förberetts för vintern. Isproppen har hållit vattnet utanför men när den smälter blir det "open house". Säger inte att det är just detta som skett här men årstiden är den rätta.

Björn Nilsson sa...

Tack för det, jag tror naturligtvis mer på förklaringar från en fackman än hemmagjorda teorier! Det gäller tydligen att se efter sina installationer under vattenlinjen!