tisdag 26 april 2011

Bilder från måndagen

Kan inte låta bli att köra en ny bild på scillabacken i Högalidsparken mot Högalidsgatan som den såg ut måndag kvällMan hinner inte med. Nu är de japanska körsträden igång också. Ser att bloggkollega Gabrielle har förevigat prakten i Kungsan igår. Det här kanske är blygsammare men ändå ifrån gårdagen: ett ensamt träd på Reimersholme som uppfyllde aftonen med sin milt rosa utstrålning.

Det kändes som sommar igår, med "småå lätta moooln", för att citera Pugh Rogefelt.

Här var det bara ett streck över himlen. Har Vår Herre dragit en linje: "Hit men inte längre"?

Får man överlämna en blomma - i detta fall en fräsch luktviol?

Ute i skogen är motivet "älg i solnedgång" populärt. Men Stockholm är ju en sjöstad, och följaktligen borde motivet vara "fiskmås i solnedgång", vilket är fallet just här. 

4 kommentarer:

Gabrielle sa...

Åh, tack! En fräsch luktviol tar jag gärna emot.
Fina bilder! Det där blommande trädet på Reimersholme känner jag till. Har spanat in det nån gång tidigare år, inte denna vår.
Och din scillabacke är verkligen vacker!

Gabrielle sa...

Inspirerad av ditt inlägg tog jag mig en sväng till Observatorielunden i dag för att kolla läget. Inga blå sluttningar kvar där nu, tyvärr. Bara några ensliga små klungor av scilla här och var.

Björn Nilsson sa...

"Sic transit gloria mundi" ... Då får man väl bita ihop och vänta på nästa vår! Fast i Högalidsparken ser det ännu rätt bra ut!

Sven Nilsson sa...

Vill du veta vad strecken i skyn är så ska man se hela dessa filmer, då får du veta vad som pågår bakom ryggen på hela folket och varför väder ändrat sig och att fler fått luftvägsbesvär.

Filmerna finns även på piratebay för fri nedladdning i Tv-format.

Del 1

http://www.youtube.com/watch?v=EtW30pt_kYo&feature=channel&list=UL

Del 2

http://www.youtube.com/watch?v=RZPsLkKOi8w