onsdag 20 april 2011

Diverse bilder från igår och idag

Enda bilden från igår. Taraxacum vulgaris, populärt känd som maskros, glädjer även Söderborna med sina gula solar mellan husvägg och gatsten. I detta fall är gatstenen tillhörande Maria Bangata. - Och de här bilderna blir MYCKET BÄTTRE om du klickar upp dem i större format!
Vad är det här? En skylt kvarglömd från den hemska vintern som nu äntligen försvunnit!?

Nja, ser det ut så här så finns det anledning att varna för ras!

En kompletterande bild till den scillabacke-bild jag publicerade igår

Här kan man tala om de svenska färgerna gul och blå i form av scilla och vårlök!
Våren får oss att bli odlare lite till mans - här är mitt trädgårdsland med smörgåskrasse!

Om väggar kunde tala ...

... skulle det bli ett jädrans kacklande, som jag brukar säga. Och av de här två bilderna skulle det väl bli rena förbrytarsnacket eftersom de kommer från Långholmens fängelse.

Men det finns ju trevligare saker på Långholmsön - den här blomman exempelvis, som jag fann utanför Bellmanshuset.

Och den här lilla samlingen. Vad är det för sort? Denna och de två följande bilderna kommer från Rosängen som jag skrivit om tidigare här.Jag tvivlar på att det gör ont när knoppar brista.

I förra veckan skrev jag om den sjunkna båten Siljan vid Söder Mälarstrand. I eftermiddags när jag gick förbi där höll man på att bärga. Hoppas det gick bra. 

Något suddigt foto, taget genom en häck - syftet är att visa att det finns vitsippsbackar även på Söder. 

2 kommentarer:

Kråkan sa...

Hej Björn,
Jag hittade fram till din trevliga blogg för en tid sedan och återvänder nu regelbundet. Såg att du fotat Rosängens vackra vårtulpaner och att du skrivit om Rosängen för redan ett år sedan. Det är jag som är Kerstin, den som skapat Rosängen.

Den gula tulpanen med röd mitt heter Giuseppe Verdi och den vita heter Anchilla, de är båda av Turkmenistanskt ursprung och benämns Tulipa Kauffmaniana. Den röda, Showwinner, är också den en Kaufmanniania, liksom Fashion, den tulpan som du fotade vid Bellmanmuséet.

Weibulls på Sveavägen har det största utbudet av den här typen av tulpaner. De är underbara, eller hur. Anchilla är som en vit näckros.

Björn Nilsson sa...

Tack för upplysningarna Kerstin, och regelbundna läsare är en extra krydda för alla bloggare! Jag är dålig på blommors namn (nöjer mig ofta med att uppskatta skönheten) och att det här är tulpaner är verkligen en överraskning. Nu har jag lärt mig det. Men trakterna bortåt Turkmenistan är väl tulpanens hemmabygder om jag uppfattat saken rätt, och där kanske de ser annorlunda ut när inte växtförädlarna har hunnit härja så mycket med dem?

Rosängen är verkligen ett fint ställe och jag kommer att hålla koll på dina odlarmödor framöver. Det kan bli fler bloggposter av det. Tack för ett fint jobb där på Långholmen får jag säga!