onsdag 6 april 2011

Rabarber och scilla på gång

Färska foton tagna idag i södra storstockholmsområdet, med nya trevliga vårtecken. Redan innan snösmältningen är färdig tittar pigga små rabarberknoppar upp. Mums, rabarberkräm, tänker givetvis rabarberkräm-älskaren omedelbart! Och i en rabatt i skydd av en varm husvägg kunde jag till min glädje skåda mina första scillor för året. Det lär väl dröja några dagar till innan sluttningarna i Högalidsparken är blå av scilla-mattor, men vi närmar oss!


4 kommentarer:

Gabrielle sa...

Åh, grattis! Jag har inte kunnat kolla in "mina" scillatrakter än eftersom en envis förkylning tvingat mig till inneliv en tid.
Hoppas rabarberna är nånstans där du kan skörda dom sen. Kom ihåg att ha mjölk till rabarberkrämen bara. Har för mig att rabarber kan kalka ur skelettet (usch det låter hemskt) och man bör tillföra kalk t.ex. i form av mjölk.
(Hm, jag spelar rollen av klok gumma här...)

Björn Nilsson sa...

Oj, du var på hugget! Jag tror att de här scillorna får betraktas som "utom tävlan" eftersom de inte befinner sig inom Stockholms kommun.

Jodå, jag har god förhoppning om att få vara med och dela rabarberskörden, och det där med mjölk känner jag till. Ingen fara med det! När jag känner mig riktigt lyxig kan jag få för mig att spetsa krämen med några bananskivor - då blir det super-smaskens. Eller under jordgubbsperioden, då kan man stoppa i några gubbar!

Björn Nilsson sa...

PS. Krya på dig! DS

Gabrielle sa...

Tack! Är på god väg, tror jag.