måndag 24 augusti 2009

Håll er borta, för h-e

Jag ser på några anarkistbloggar att en ny Reclaim the City-historia planeras i Stockholm till 2010. Idén att åtminstone temporärt "ta tillbaka" gaturummet från de kommersiella makternas ockupationstrupper är god ... men den fungerar inte i Sverige med de där metoderna!

Fiaskot i Malmö borde få reclaimarna att tänka till, att undersöka andra vägar, men tydligen finns det ett gäng som bara traskar på. Och som "trashar" på också. Slår sönder, tänder brasor, kastar saker, klottrar och förstör. Det som skulle kunna vara en folklig festival mot finansmakterna blir ett sätt för ett antal ungdomar i gränslandet mellan politik och kriminalitet att bära sig åt. Illa åt. Och sedan skriker borgarna om att det är "vänsterns" fel!

I stort sett vill vänsterfolk inte ha med reclaimarna att göra. Undantaget tycks vara trotskister som verkar tro att man kan värva "revolutionärer" bland våldsbenägna gäng i förorterna. Inte undra på att de där figurerna skälldes som "det trotskistiska förbrytargänget" en gång i tiden!

Nej, jag säger bara: håll er borta! Lägg av! Hitta på något produktivt som kan gynna kampen, sluta stjälpa och börja hjälpa i stället!

Inga kommentarer: