lördag 22 augusti 2009

Björnholmsfallet


Regnig morgon på Söder. Ett vattenfall har bildats på bergväggen invid Münchenbryggeriet. Jag kallar härmed detta flöde Björnholmsfallet innan någon annan kommer dragande med ett säkert mycket sämre namn!


Fredag kväll. Regnet hänger i luften men nöjer sig ännu med det.

En skata sitter på staketet till Tantos koloniträdgårdar och kanske begrundar den flyende sommaren. Månne tänker den (han eller hon? - det lär vara svårt att skilja på herr och fru vad det gäller
Pica pica alias skatan) att det är orättvist att inte även skatorna får flytta till trevligare klimat när den nordiska vintern slår till?



Mystiska rester av något i vattnet vid Tantos stora gräsmatta. En gång i tiden fanns det tvättbryggor nere vid Årstaviken. Folk gick dit och tvättade. Jag utgår från att det inte var något större nöje att tvätta i iskallt vatten om våren! Är detta månne resterna av en gammal tvättbrygga?



Ännu ett falsklarm. Men även ett falsklarm är ett larm och måste åtgärdas. Det är väl något automatlarm som utlösts i det gamla servicehuset Skinnarviken, och då måste brandkåren komma med tutande sirener!

"Gamla" servicehuset, förresten. Jag kommer ihåg när det låg ett annat hus där. Det var Münchenbryggeriets stallar. Ett bryggeri av den gamla sorten måste ju ha hästar och vagnar oc och kuskar för att få ut sina drycker till stadens törstiga befolkning. Stallarna såg ut som ett litet slott, med klocktorn och allt. En bild som jag tog just när rivningen hade börjat, någon gång i mitten av sjuttiotalet. Klockan finns ännu kvar men visarna är borta:


Inga kommentarer: