måndag 4 juli 2011

Rosängen gör skäl för namnet

Måndag morgon var det och jag tog en promenad i den sköna luften för att se hur det gått med Rosängen på Långholmen. Senast jag var där var det lite av mellanperiod, vårblommorna hade gjort sitt och sommarprakten hade inte riktigt slagit ut. Men nu ... som alltid: bilderna blir mycket finare i uppklickat tillstånd!


Jodå, här blommar det, och en del fågelsång fanns fortfarande kvar för att liva upp morgontimmen!


"Siden, sammet, lump ..."? Nej, jag tycker det är som finaste siden alltihop!

Låt oss ta en närmare titt på de fina nyanserna och daggfriskheten!Jag tror jag har sagt det förut, men i så fall blir det en upprepning: det här påminner om stora läckra gräddbakelser med lite arrak eller liknande i mitten!Låt oss rodna i kapp!Inte en ros, men en fingerborgsblomma (digitalis) som slår ut. Man lär skall kunna göra hjärtmedicin av den.Fina lugna pastellfärger. Vad är det, någon sorts aklejor?

2 kommentarer:

Kråkan sa...

Jovisst, Björn, nedersta bilden visar aklejor. Sorten heter McKana Giants och fröerna kommer från den anrika engelska fröfirman Thompson and Morgan. Plantorna har jag drivit upp inomhus i ett mini-drivhus och sedan planterat ut.

Köper man påsen som det står MIX på så får man en blandning av underbara färger. Jag är nyfiken på om humlor och bin hjälper mig att i framtiden få ytterligare fantastiska färgkombinationer.

Björn Nilsson sa...

Tack för upplysningen, där fick vi alla viktiga data på ett bräde! Undrar om jag skall fixa en påse som julklapp till en närstående med trädgård och blomstertycke ...?