torsdag 2 juni 2011

Trakterna av Husarviken - Kristi Himmelsfärdsdag

Det sägs att vädret brukar vara bra den här dagen, och i år stämde det. Solen sken och jag tog en promenad på Djurgården från Gärdets tunnelbana upp till Lappkärret och kände in sommaren. Näktergalar larmade i snåren, mångahanda andra fåglar uppläto också sina stämmor, marken överflödade av blommor (och av en flock får vid Lilla Skuggan), en vacker aurorafjäril drog förbi, och inte kunde det vara så mycket bättre än som det var i dag.

Industriminne från gasverket tror jag - kommer den här utbyggnaden i Värtan att vara kvar? - Klicka för större format!

Snart har staketet ställt sig på huvudet i Husarviken, om inte rivarna hinner före - vilket jag tror att de gör.

Ännu mer industriminne . Vet inte vad det har varit, men ser det inte ut som någon sorts transportanläggning?

Undrar om inte folk som så småningom kommer att skuldsätta sig över öronen för att flytta in i de nya husen här kommer att fundera över hur bra det är med pengar egentligen.

Jag tycker det är fascinerande när växtlighet tar över och bit efter bit återtar vad den förlorade när här röjdes och byggdes för gasverket. Relikerna av mänskliga påhitt blir allt svårare att urskilja bland björkar och mindre växter. Skulle det få fortsätta så här (vilket ju inte är fallet) skulle det kunna bli en nordlig djungel där framtidens arkeologer grunnade över egendomliga överväxta konstruktioner vars ändamål är svåra att tolka.

En liten flod i djungeln. Eller om vi skall kalla det för "diket som går mellan våtmarken Lillsjön och ner till Husarviken".

Överallt detta klotter

Här överlåter jag åt betraktarens fantasi att göra något av denna skulptur i naturen,  den finns en liten bit söder om Lappkärret.

Inga kommentarer: