tisdag 6 september 2011

Kanonfotograf och annat smått och gott

Några bilder från förra lördagen:

Har man ett sånt där häftigt objektiv kan man väl nästan kallas "kanonfotograf". I och för sig skulle någon som fotograferar kanoner också kunna kallas kanonfotograf, men jag tror att denne man i själva verket hade det här motivet i siktet:



Ingen kanon, inte ens en kanonkula, men en riktigt rejäl kula därborta i alla fall! Själv går jag som vanligt med min lilla fickkamera och tar motiv på närmre håll:

Jag tvivlar starkt på att Jehovas vittnen har en hållbar lösning på den världsekonomiska krisen, även om principen om att "driva månglarna ur templet" kanske inte är så dum

Och vad är "kampanger" kan man fråga sig!

En bild från söndag morgon. Den som tvivlar på att de märkliga figurerna på Långholmen, som figurerar i ett antal inlägg de senaste dagarna här på bloggen, skulle vara från yttre rymden kan ju fundera på varför just den här verkar tycka det är så jobbigt att få en lågt liggande och skarp morgonsol rätt i ögonen! Det märks ju tydligt att den tänker att "kan inte den där människan försvinna så att jag får byta position till något mindre plågsamt!"

4 kommentarer:

Gabrielle sa...

Hm, det där med kanonfotograf påminner mig om att experterna i DN:s språkspalt (efter att Catharina Grünbaum hade tvingats sluta) en gång i språkspalten förklarade ordet "dörrförsäljare" med "någon som säljer dörrar". Som much för den expertisen...

PS Fina bilder som vanligt. Roligt att få se Molles objektiv. Det ante mig att det var nåt i den där klassen.

Björn Nilsson sa...

Jaja, det går utför med allting, även mesiga språkvårdare!

Efter att ha provlyft Molles kamera med objektiv är jag fullt nöjd med min egen lilla fickvariant (120 gram).

Anonym sa...

Tack för länkningen och sälskapet
Hör av mig ang Angarn
och trippen dit
/Molle

Björn Nilsson sa...

OK, vi får hoppas att det inte börjar snöa på några veckor än!