fredag 16 april 2010

Ny hemsida om Slussen


Tryck på bilden så bör du komma till info om ett intressant evenemang omkring Slussen den 24/4


Kampen om den sönderfallande slussanläggningen och dess omland skärps. Via ett meddelande från Sällskapet Sankt Erik får jag veta att det nu finns en hemsida som heter just Slussen, och som välkomnar alla som vill hålla Slussens panorama öppet.

Och vem vill inte det då? - Svaret är väl "de krämarintressen som nu styr Stockholm". Att "rädda Slussen" som den ser ut nu är i det närmaste omöjligt eftersom den så att säga river sig själv. Betongen rasar och hela anläggningen sjunker väl gradvis. Vidare måste genomsläppet från Mälaren vidgas om/när det blir en jätteöversvämning och massvis med vatten måste ut i Saltsjön på kort tid. Dessutom finns det genuint otrevliga platser i området som bör tas hand om - exempelvis bussterminalen.

Men det betyder ju inte att man måste gå med på vilka konstigheter som helst. Bilism i innerstaden är ingen mänsklig rättighet och de husblaffor som planeras i Slussenområdet kan väl lika gärna läggas bortom Rinkeby någonstans. Stockholm Water Front är tillräckligt avskräckande vad det gäller att "bygga stort" i känsliga områden i centrala Stockholm.

Kampen går vidare - även i cyberrymden.

Inga kommentarer: