onsdag 9 december 2009

Bilder från grådaskiga dagar

Novembers regnperiod verkar inte vilja ta slut. Och när det inte är gråväder så är det natt. Här är några bilder från igår och i morse. Man kan klicka på dem för större format. Kanske vore roligare om man kunde klicka på dem för mindre format i stället?
Här är det alltså natt fast klockan väl inte var mer än fyra tror jag. Träden syns oklart i dunklet och i närheten väsnas en orolig koltrast. Några ensamma lampor blänker i Årstabäckens ännu ofrusna vatten. Man kan undra hur det skall gå för alla skridskoentusiaster om det här vädret fortsätter? - Ja, skidåkare kan ju åka rullskidor så skridskoåkarna får väl ta till rullskridskor!
Fågelmat i form av en havtornsbuske med många röda bär på Reimersholme. Det finns tydligen inga människor där som smyger ut för att plocka bären att göra sylt eller annan godis av. Det var fullt av björktrastar i närheten, kanske ett gäng på flytt. Om ett sådant sällskap får korn på de här bären blir det nog renätet snart!
I Pålsundskanalen ligger en vattenfylld eka. Inte mycket att gå till sjöss i så länge den är i detta skick. Fram med länspumparna!

Inga kommentarer: