måndag 16 maj 2011

Fotobilaga

Varför inte börja veckan med en fotobilaga och ett antal bilder jag tog på söndagsmorgonen i trakterna av Hellasgården i Nacka? Man kan säga att det här är naturens egen abstrakta konst som visas upp, och jag gillar den. Temat delar sig i två: först vatten med inslag av pollen och annat som fallit ned från omgivande växtlighet, sedan är det sten som gäller. När man tittar närmare på stenbilderna (det är granithällar med inslag av kvarts, kvartset är de vitare fälten) kanske fantasin trolla fram nya bilder.

Särskilt den här tycker jag är fantasieggande och kanske lite kuslig - klicka upp till större format för att titta närmare själv!

2 kommentarer:

Gabrielle sa...

Tack för fina bilder - som vanligt! Den första skulle kunna vara tagen högt uppifrån ett flygplan. Det kanske är stockar som ligger där lite här och var. Rester efter en förödande cyklon kanske som slitit av alla trädkronorna. Den sista ger mig känslan av att nånting är begravt där, ett urtidsdjur som kanske t.o.m. bara halvsover och kan lösgöra sig ur klippan när som helst.

Björn Nilsson sa...

Tack, tack. Avståndet var nog i samtliga fall inte mer än 1-2 meter. Det är roligt att låta fantasin löpa iväg!