söndag 10 oktober 2010

Alternativt bombmål till Stadshuset

På den demonstration mot Afghanistankriget som jag skrivit om på annan plats talade bland annat Jan Myrdal, och där nämnde han i förbigående utsikterna att våra krigsoffer i centrala Asien skulle kunna slå tillbaka mot det onda västerland som plågar dem. (Han använde inte exakt de orden, men det var nog en rimlig tolkning av hans tankar.) Eller som det onda västerlandet säger: det är ökad risk att elaka terrorister kommer hit och av outgrundlig anledning spränger sig själva och oss i luften. Hur kan folk vara så tarvliga ...

Hur som helst så sade Myrdal ungefär att han inte var säker på att Stockholms stadshus kommer att finnas kvar. Nu är det ju så att Stadshuset, denna symbol för Mälardrottningen, har krympt ihop och nära nog försvunnit på grund av storhetsvansinniga byggnader i närheten.Varför inte prata lite vänligt med bombexperterna och fråga om de inte i stället kan ordna en riktad sprängning av Stockholm Water Front inklusive den där konstiga fladdriga saken som står mellan "vattenfronten" och Tegelbacken? Gamla stockholmare skulle säkert med tacksamhet se hur Stadshuset - Mälardrottningen - åter träder fram ur ruinerna! Förvånade terrorister skulle bäras iväg i gullstol av tacksamma människomassor!


(Bilden av eländet ovan är från igår.  - Och man kunde ju göra det enda rätta och ta hem trupperna från Afghanistan fort som attan. Det finns närmre områden än Centralasien som behöver svenska militära resurser, Sverige exempelvis. Då kanske attentatsriskerna mot Stadshuset minskar också, trots det attentat mot stadsbilden som framgår av fotot)

8 kommentarer:

Rondine sa...

Ja, vackert är det ju inte...
Stadshuset är liksom förminskat...?
Eller i vilket fall inte lika pampigt.
Synd.
Hoppas trots allt inte att terroristerna vänder sina blickar hitåt.

Björn Nilsson sa...

Det finns andra bildvinklar där det ser ännu jäkligare ut ...

Gabrielle sa...

Ja, tänk! Det hade väl varit härligt...att få bort den där anskrämliga byggnaden. Undrar hur dom nånsin fick tillstånd att bygga så där just där! "Olycksfall i arbetet"...?
Håller med dig: gärna bort med båda två! Fast den där konferensbyggnaden eller vad det nu är har i varje fall en intressantare utformning än stora klunselådan bakom. Men platsen är fel, dom kunde ha byggt den nån annanstans.

Göran Johnson sa...

Jag blir lite förvånad över att Björn utan vidare kan raljera över en tänkt terroristattack som, om den verkligten ägde rum, skulle kräva hundratals eller tusentals dödsoffer. Några tacksamma stockholmare kan jag inte tänka mig skulle finnas...

Göran Johnson sa...

Jag blir faktisk förvånad att Björn kan raljera över en tänkt terroristattack, som om den ägde rum, sannolikt skulle kräva hundratals eller tusentals dödsoffer. Ingen byggnad, hur förhatlig den än kan tyckas vara skulle vara värd ett sådant offer.

Björn Nilsson sa...

Jag skrev "riktad" och förutsatte visst samråd innan aktionen. Då kan området utrymmas först. Men allvarligt talat: den verkliga storskaliga terrorismens utförare är i allmänhet uniformerade, och dess offer civilpersoner i Irak, Afghanistan, Palestina, Libanon, Yemen, Somalia etc etc. Sverige är med på fel sida där, och det finns anledning att allvarligt tänka efter på vad vi håller på med. Jag tvivlar på att Sverige står särskilt högt på någon lista över tänkbara mål för amatörterrorister. Men så länge det anses OK att svenskar militärt stöttar upp den genomkorrupta regimen i Afghanistan och dess krigsherrar finns väl en liten risk. Och den risken bör elimineras.

Carl Jacobson sa...

Det där monstret hade jag faktiskt inte sett! Det är ju fruktansvärt att man tillåtits bygga något sådant på en sådan plats.

Sist jag tog en bild där, stod det en byggkran på platsen, och jag funderade en del över vad som var på gång.

Bilden finns här:
http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/13012667.jpg

Björn Nilsson sa...

Jaha, du stod på Monteliusterassen i juli 2009 och skådade ut över Mälardrottningen - jag kan säga att i vissa vinklar gör de där nya kåkarna att Stadshuset (som ju i sig är jättestort) nästan försvinner. Vi kan väl säga att de som styr Stockholm inte har några större känslor för stadens profil. Eller råare uttryckt: "Dj-a krämartomtar"!