fredag 18 september 2009

Kyrkoval och höst - vad göra?


Höstfärgerna kommer, ännu så länge fina och friska. Det lär se tråkigare och sladdrigare ut om någon månad. Höstdagjämningen närmar sig obevekligt ...



... liksom söndagens val till kyrkan. Fädernas kyrka i Sveriges land ... och mödrarnas också, eller hur? I den rasande valkampanjens sista dagar tas alla ytor i anspråk för att ropa ut budskapet från de konkurrerande partierna. Inte ens pissoaren på Hornsbruksgatan är fredad!



Rasande ... tja, det är väl ingen större fart, och man måste säga att snällheten är nästan förkvävande bland partierna. I alla fall där jag tog mig en titt. Ingen vill bränna kättare på kyrkbacken eller sparka ut hedningarna från landet.

Och det kanske är lugnast: om någon reser sig med Bibeln i hand och håller svavelosande predikningar mot allsköns förfall som till och med tillåtits tränga in bakom kyrkans murar skulle det väl så att säga ta hus i helvete! I alla fall bland den minoritet som bryr sig. Och så skulle kulturliberalerna få något att förfasa sig över. Det finns ju inte så många reaktionens bastioner kvar för kulturradikalerna att angripa längre, så en rejält reaktionär kyrkopolitiker skulle väl glädja dem. Det kunde bli en indignerad drapa på kultursidan åtminstone!

Korrigering: det heter "nomeringsgrupper", inte "partier" i det här valet! Rätt skall vara rätt!

Inga kommentarer: