söndag 1 april 2012

Falken hemma i tornet

Jaha, där har vi stora uret på Riddarholmskyrkan, men titta i nedre högra bildkanten: är det inte något som sticker upp i gluggen där?

Ja, om jag hade haft en sådan där jättekamera med flera meter långt teleobjektiv så hade det väl gått att fotografera pupillen på tornfalken i Riddarholmskyrkan, men så häftiga saker har jag inte. Tycker faktiskt att resultatet med min lilla fick-kamera blir rätt hyfsat. Vi försöker väl titta närmare ...

Färgen på teglet blir extra vacker i kvällssolen, eller hur? Men tornfalkens toaletthygien kanske inte är den allra bästa?

Med extra kraftig förstoring förvandlas det hela till drömskt akvarell-artade färger!

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Häftigt!

martin sa...

Förste Urbanornitolog?!

Påminner oss om den grundläggande sanningen. Vad vi än gör, så gör vi det som en liten del av naturen.

Björn Nilsson sa...

Att titta på fåglar i stadsmiljö heter på nusvenska "city-birding". Då är väl titeln "Förste city-birder"? Men det finns många som är vassare på det än jag. Fast för några dagar sedan såg jag tranor från Djurgårdsfärjan, de flög in över Gamla stan på hög höjd.

Man kan väl vända på saken och säga att den där falken är en del av kulturen? Undrar var tornfalkarna bodde innan det fanns torn?

Molle sa...

Coola bilder Björn

Björn Nilsson sa...

Jag antar att falken hade det "coolt" om öronen däruppe i blåshålet också. Den flög efter en stund, men jag antar att den har sitt bo däruppe. Om ett tag kanske man kan gå dit och se om det kommer matleveranser till ungarna.