fredag 24 februari 2012

Det smälter undan nu

Det smälter undan nu. Igår eftermiddag tog jag en test-promenad med nyinköpta skor och kände på vårvinden (kall och jäklig ibland, som vårvindar har för vana att vara) och lade märke till ett vårtecken: en punkare gick förbi. Visserligen inte helt uppklädd i punk-uniform, och tuppkammen var inte färgad, men jag är säker på att det var en punkare. Och då ställer jag mig frågan: var håller punkarna hus på vintern? Jag kan inte minnas att jag sett några punkare på vintern. Är de som flyttfåglar och drar iväg till varmare länder när det blir vinter här? Eller hänger de upp sig för vinterförvaring någonstans? Kan man tänka sig att firmor som under sommaren har förvaring av vinterpälsar maxar användningen av sina resurser genom att ta emot punkare under vintern? - Detta är ett mysterium!

Här följer några bilder från i går och i förrgår som dock inte är det minsta mystiska:

Natt, och is som glider ner mot Slussen för vidare befordran Saltsjön

Ger inte den här bilden en ny mening till termen 'blåljus'? - Ibland är Stockholm en väldigt blå stad!

Den här bilden ger i alla fall mening till satsen "man kan titta under de trista betongbroarna och därbortom se Gamla stans pastellfärgade fasader"

Ja, å ena sidan är det ett jäkla sätt att slänga apelsinskal omkring sig så här. Å andra sidan blir det en intressant färgeffekt, och de försvinner med isen och återgår till naturen antar jag

Här är ren (?) is, i alla fall utan skal eller annan skräp. Någon dags regn har nött rejält på ytan

Solen börjar gå ned bortom Årsta holmar ...

... men ännu speglas solbelysta husfasader i smältvattenpölarna

... och jag kör ännu en gång mitt favoritmotiv "abstrakta mönster bildad av en konstnärlig natur". Säg, är inte naturen den största konstnären (tror jag någon författare, kanske C. J. L. Almquist, utbrast en gång).

2 kommentarer:

Gabrielle sa...

Tack för jättefina bilder igen! Och vad snyggt det blir när man klickar upp dom större. Har du skaffat ny kamera nu, förresten?

Stockholm - en blå stad....ja, gå och titta på Eugene Jansson-utställningen på Waldemarsudde. Blått så det förslår i många Stockholmsmålningar.

Det där med bristen på punkare vintertid har jag inte tänkt på. Men så är det kanske. Om du kommer fram till nån förklaring hoppas jag du publicerar den! Trevlig helg!

Björn Nilsson sa...

Tack detsamma angående helg-hälsningar.

Angående kamera: jag sliter med frågan. Den nuvarande börjar bli sliten den också ... vi får se.