måndag 30 januari 2012

Rejäl rök från Kungsholmen
Jag trodde först det var skorstensrök, för den första rökpelaren jag såg från Söder Mälarstrand verkade mer som om en värmecentral eldade på lite extra i kylan. Men så noterade jag att röken låg ganska nära hustaken och dessutom dolde höga hus i bakgrunden. Och så kom utbrottet av gråsvart rök och då var det klart: eldsvåda. Gissade att det var i trakterna av Pontonjärgatan det brann, och det stämde ser jag när jag kommer hem och tar en titt i Aftonlövet som har en rapport. Det var en brinnande SL-buss som orsakade all denna rök. Tur att det inte var en vindsbrand som jag trodde först. Men all denna rök för en buss!

Några minuter senare var all rök borta.

3 kommentarer:

Kerstin W sa...

Den här branden fick mig att tänka på en tur med buss 66 - eller 40? - där busschauffören var klart blek om nosen och satt spänt rak i ryggen och manade till stillsam ordning på bussen, för "den här sortens polska bussar har ett par tusen liter etanol på taket och vi vill ju inte att det ska hända något så att det börjar brinna." Någonting så där ungefär sa han. När jag läst ditt inlägg så kollade jag runt på Internet för att få faktabelägg, men det verkar inte som bussbolagen är så pigga på att ange var etanolen förvaras och hur många liter det rör sig om. Gastuber på taket kan det tydligen också röra sig om.

Björn Nilsson sa...

Man får väl ha en liten skumsläckare i ryggsäcken för säkerhets skull, samt en rejäl hammare ifall man behöver slå sig ut genom ett fönster!

Kerstin W sa...

I de banorna har också jag funderat.