lördag 15 oktober 2011

Ockupera Stockholm, Occupy Stockholm - Systemet är problemet

Från Dn idag. Man har uppfattat det väsentliga!

Jag var nere vid Sergels torg kanske knappt en timme i eftermiddags. När jag vandrat runt en stund röstade mängden om att stanna på Snetorget, gå till Kungsträdgården, eller några meter bort till Riksbanken på Brunkebergstorg. Det sista alternativet vann - verkar inte som bankerna är populära just nu, och deltagarna gärna ville tala om det för Bankernas Bank.

Skulle någon bild behaga särskilt så klicka på den för att få större format!Rätt många plakat på kartonger - en nyenkel stil, kanske?

Hade detta varit i Finland, och om man inte bytt marken mot €, hade texten ha kunnit vara "not 1 penni more" - om du förstår vad jag menar!

Hm, var är grammatik- och avstavningskontroll?

"Hej raring, jag ringer från Sergels torg. Jag blir lite sen i eftermiddag, jag har kommit på att jag tillhör de 99 procenten och måste vara med i demonstrationen!"
Jag vill inte skriva budskap på näsan på folk, men notera motsättningen mellan "storhandla" däruppe och "kapitalismens kris" där nere ...


Här knallar demonstrationen upp mot Riksbanken på Brunkebergstorg. Notera den grymma arkitekturen runtomkring!


Rödpenna på rödaktig kartong går inte så bra, men killen till vänster skyller allt på syndabockar.Några ställde sig alldeles utanför Riksbankens entré. Notera den nyfikna övervakningskamernan uppe till höger

Sista bilden. Notera den trivsamma arkitekturen på de närmsta husen ...  kan det tänkas att nybrutal arkitektur har något att göra med olusten som råder i landet? 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för rapporten!

Knapsu sa...

Går det bra om jag (eventuellt)lånar en bild som till ett blogginlägg?

Jag uppger ju källan och länkar givetvis i så fall.

Björn Nilsson sa...

Jadå, det går bra. Nästan alla de här bilderna är beskurna, så vill du ha ett obeskuret och okomprimerat original så går det bra det också.