torsdag 25 augusti 2011

Handlar tills du ramlar, eller ...?

Här är några bilder som anknyter en del till vad bloggkollega Gabrielle skriver: Shopping eller engagemang? I inlägget och dess kommentarer behandlas såväl shoppingkulturen (eller o-kulturen) och där berörs också bostadsrättsnissarna. Det sistnämnda är en kategori som genom sin privata skuldsättning (och medlemskap i föreningar med tvivelaktig ekonomi) förvandlats till någon sorts ekonomiska massförstörelsevapen om/när krisen blir riktigt allvarlig.

Shop til you drop - en slogan att avsky!

Jaha, här har vi budskapet på Hornsgatan, i dubbelt format men lite suddigt ....

... så vi kör väl en omgång till på Varvsgatan - det gäller att köra med utmattningstaktik! Maniska shoppare bör nog jämföras med andra missbrukare som inte kan kontrollera sina impulser. Det här jordklotet orkar inte med dem längre!

Tellusborgsvägen en bit från Telefonplan. Är det stackars fattiga människor som inte har mat på bordet varje dag eftersom de är "hungriga"? De kanske kommer i det läget om den nya fasen i krisen fortsätter att släppa luft ur kreditbubblorna? De här människorna tjänar på kreditbubblorna som driver upp bostadspriserna och på att det inte finns en ordentlig social bostadspolitik längre. Men nu ser vi verkligen tecken på att det pyser i bubblan, och då kanske man slipper de här hungerhjonen så småningom?

Inga kommentarer: