fredag 11 februari 2011

Vinter. Torsdag kväll. Snö.

Föregående inlägg betitlade jag "Vårtecken" vilket kanske kan ses som något förhastat och överoptimistiskt. Jag ber om ursäkt om någon vädermakt kände sig provocerad och måste visa att februari faktiskt är vintermånaden!

Jag har inte varit ute idag, men en titt genom fönstret visar att det lär behövas rejäl vintermundering om man skall våga sig ut. Det är tyst från gatan, bussarna går inte. Det började bli knepigt i trafiken redan i går kväll när jag åkte buss från Söder till Frescati, men så illa var det ändå inte. Senare på kvällen gick jag från Slussen till västra Söder utan att fastna i någon snödriva. Undrar om totalstoppet i stora delar av kollektivtrafiken skall betraktas som acceptabelt och som ingripande av "force majeure" utom räckhåll för mänskliga motåtgärder? Eller skall vi se det som en del av samhällsfunktionernas förfall i det nyliberala paradiset?

Hur som helst, här är några bilder jag tog vid halvtiotiden igår kväll när jag gick genom Münchenbryggeriets område:


Snöfall med blixt ...

... och samma snöfall utan blixt. Observera det vinröda i bakgrunden mellan husen - det är natthimlen ner mot Stadshuset och City


Vid en av de östra infarterna till Münchenbryggeriet


Snö - normalt vit, men kan ändra färg beroende av omgivande belysning och vad snön själv innehåller förutom fruset vattenLykta och snöfall skapar en hårliknande effektVid västra utfarten från bryggeriet. Snöfallet gör att det ser ut som ett repat foto. Klicka för större format!

2 kommentarer:

Molle sa...

Gillar den första bilden med blixt

Björn Nilsson sa...

Haha, egentligen var det ett misstag, jag hade glömt att stänga av blixten. Men när jag såg hur det blev så tyckte jag bilden var värd att spara!